USKRS

Blagdani kroz tjedan
Ponedjeljak – subota – Uskrsna osmina
Nedjelja, 8.4. – Druga uskrsna (Nedjelja Božjega milosrđa)

 

Raspored svetih misa

Svete mise na uskrsni ponedjeljak su prema nedjeljnom rasporedu u 8.00, 9.30 i 11.00 sati. Od utorka do subote svete mise u Petrijevcima su u 19.00 sati. Nedjeljne mise u 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.

 

Uskrs za nas vjernike znači novi život, novi početak. Uskrs je ujedno i poziv na nove početke i u našem životu. Uskrs je izazov da se ne obeshrabrimo pred neizvjesnošću života, jer je prije nas i radi nas, njime u potpunosti prošao naš spasitelj Isus Krist. Zato nas On ohrabruje da napustimo sve sputanosti koje nam ugrožavaju životnu radost, kako bi se i u nama dogodio Uskrs. Kada ne bismo vjerovali da se takav Uskrs može dogoditi u našem životu, u okolnostima naše obitelji, u našem radnom okruženju, lako bismo posumnjali i u Isusovo uskrsnuće. Naše male pobjede, uspjesi, radosti koje se svakodnevno događaju u nama samima i oko nas – prava su uskrsnuća. Želim Vam i molim od Uskrsloga Gospodina, da iskusite takvu životnu radost, radost uskrsnuća.

Znajući da se trudite živjeti životom preobraženim na sliku Uskrsloga Isusa Krista te da vjerujete u Isusovo i svoje uskrsnuće – od srca Vam želim i čestitam SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!
Župnik Matej

 

Susreti u župi

– cijeli tjedan u 15.00 sati u župnoj crkvi je devetnica Božjem milosrđu

– utorak – pobožnost Trinaest utoraka sv. Antunu                                                                                             – – četvrtak – Euharistijsko klanjanje nakon svete mise
– petak  Prvi petak
– subota – Prva subota – Okupljanje molitelja

 

Trinaest utoraka sv. Antunu

U utorak nastavljamo pobožnost ‘Trinaest utoraka sv. Antunu’. Na koncu svete mise uz kip sv. Antuna moliti ćemo litanije i zavjetnu molitvu. Pozivam župljane da se uključe u pobožnost Svecu svega svijeta na osobne nakane te za blagoslov i posvećenje naše župne zajednice.

 

Prvi petak

Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu biti će u petak, 7. ožujka:

Satnica: 17.30: Pobožnost Srcu Isusovu; 18.00: Klanjanje

Petrijevci: 18.30:  Pobožnost Srcu Isusovu; 19.00: Sveta misa.

Budući da je ovih dana bila uskrsna ispovijed nije se potrebno ispovijedati za prvi petak samo iz pobožnosti. Dovoljno je sudjelovati u pobožnosti, klanjanju ili Svetoj misi.

 

Prva subota

U subotu je Prva subota – dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. Na krunicu i Svetu misu pozivam sve članove župne molitvene zajednice kako bismo zajednički molili za svećenička i redovnička zvanja.

 

Ispovijed starijih i nemoćnih

Zahvalan sam Bogu na radosnim susretima s našim starijima i bolesnima. Pohodio sam naše starije župljane koji su se ispovijedali i pričestili u svom domu. Vi, njihovi ukućani podijelite im uskrsnu radost.

 

Caritas

Zahvaljujem svim velikodušnim župljanima koji su kroz korizmu doprinijeli darom u namirnicama za potrebite u župi u karitativnoj akciji ‘Pod križem Kristovim’. Hvala za dar i solidarnost. Zahvaljujem i u ime onih koje smo darivali u vaše ime uoči Uskrsa. S prigodnim darovima koje ste vi dali darivali smo 39 obitelji.

 

Obavijest za hodočasnike u Poljsku

Prije polaska 12.4. molim sve koji još nemaju da radi svoje sigurnosti u HZZO-u izvade ‘Europsku karticu zdravstvenog osiguranja’ koja je besplatna i dobije se odmah.

 

Hodočašće u svetište Božanskog milosrđa

Polazak autobusa u svetište Božanskog milosrđa na Ovčaru je u iduću nedjelju u 12.45 ispred župne crkve. Program na Ovčari započinje u 15.00 sati. Može se poći i samostalno.

 

Film ‘Toma’

Uoči druge uskrsne nedjelje koja se zbog evanđelja koje se čita te nedjelje negdje naziva i ‘Tomina nedjelja’, u subotu nakon večernje svete mise u župnoj dvorani biti će projekcija igranog filma ‘Toma’ o Isusovom učeniku koji se želi uvjeriti u istinu da je Isus uskrsnuo.

 

Zahvala

O svetkovini Uskrsa  želim iskreno zahvaliti svima koji su kroz proteklu korizmu revno dolazili i molili pobožnost križnoga puta.

– Na osobiti način zahvaljujem svima koji su donijeli namirnice za karitativnu akciju ‘Pod križem Kristovim’ te smo uoči Uskrsa mogli darivati potrebite obitelji u našoj župi s uistinu vrijednim paketima. Bog vam svima obilno uzvratio. Hvala i svima koji su pripremili pakete te ih podijelili potrebitima.

– Zahvaljujem svima koji su predivno ukrasili župnu i filijalnu crkvu, zvonaricama Ankici i Aniti, svima koji su uredili ‘Božji grob’ u obje crkve, za uistinu lijepi doživljaj Vazmenog trodnevlja, kao i župljanima koji su darovali cvijeće. Hvala našoj cvjećarki Kseniji za cvjetni ures naših crkava. Hvala svima koji pokazujete da vam je stalo do ljepote prostora u kojem Bog prebiva među nama!

– Zahvaljujem ‘Apostolima’ koji su se odazvali i sudjelovali u Misi Velikog četvrtka.

– Zahvaljujem revnim ministrantima i čitačima na njihovom angažmanu.

– Osobito zahvaljujem našim pjevačima na marljivom trudu, brojnim probama koje su rezultirale uistinu lijepim i skladnim pjevanjem kojim su obogatili sva liturgijska slavlja. Hvala solistima u pjevanju Muke. Hvala voditeljima zborova i orguljašima.

– Zahvaljujem misijskoj skupini za izradu prigodnih ukrasa kao i svima vama koji ste ih kupili i time podržali misijsko djelovanje Crkve.

– Zahvaljujem svima vama koji ste pobožno sudjelovali u svečanim obredima Velikog tjedna. SVIMA HVALA I BOG VAS BLAGOSLOVIO!