PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

Blagdani kroz tjedan 

Utorak, 3.12. – Sv. Franjo Ksaverski

Srijeda, 4.12. – Sv. Barbara

Petak, 6.12. – Sv. Nikola, biskup

Subota, 7.12. – Sv. Ambrozije

Nedjelja, 8.12. – DRUGA DOŠAŠĆA

 

Raspored svetih misa

Svete mise ZORNICE u Petrijevcima su svako jutro u 7.00 sati.

Nedjeljne mise u 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.

 

Susreti u župi

– ponedjeljak – Susret školske djece u Satnici koja pripremaju božićni program u 17.00 sati u crkvi

– Proba župnog zbora u 18.30 sati

– utorak – Misijska skupina u 18.30 sati

– srijeda – Susret djece svih razreda u Petrijevcima koja pripremaju božićni program u 16.00 sati

– Proba dječjeg zbora u 17.00 sati

– subota – Bdijenje uoči Druge nedjelje došašća u 20.00 sati

 

DOŠAŠĆE U ŽUPI

Danas započinjemo sveto vrijeme Došašća. Došašće je vrijeme intenzivnije molitve i kršćanskih djela ljubavi. Uključimo se u molitvene i liturgijske sadržaje koje nudi došašće:

– MOLITVENO BDIJENJE – Subotom navečer u 20.00 sati u župnoj crkvi. Euharistijskim klanjanjem i paljenjem lučica od adventske svijeće pripremamo se za svaki tjedan došašća. Pozivam sve župljane subotom navečer na molitveno bdijenje – klanjanje u 20.00 sati.

– ZORNICE – Prepoznatljiva priprava za Božić je sudjelovanje na svetim misama zornicama koje će biti u 7.00 sati. Kao i prethodnih godina uz zornicu će biti prilika za druženje i okrijepu u župnoj dvorani. Svi župljani nakon zornice pozvani su na čaj i kavu u župnu dvoranu.

Moto došašća je: „Do Božića putem zvijezda iz obiteljskog gnijezda!“ Djeca će kroz došašće prikupljati naljepnice uz poruku sa svake zornice.

– ‘KOŠARA SV. NIKOLE’ – U crkvi kada dolazimo na zornicu možemo ostaviti neku živežnu namirnicu od kojih ćemo pripraviti pakete za pohod siromašnim župljanima uoči Božića. Hvala svima koji će dati dar.

– ‘MISIJE’ – Misijska zajednica pripravlja rukotvorine koje će se moći kupiti. Možete kupiti adventski vijenac ili dati prilog uz božićnu pšenicu. Kupovinom svih rukotvorina pomažemo misijama.

– BOŽIĆNA ISPOVIJED – U našoj župi velika božićna ispovijed biti će u SRIJEDU 18. 12. Planirajmo na vrijeme taj dan za ispovijed.

 

Župna kateheza

Potičem djecu i mlade na redovite dolaske na nedjeljnu misu i na mise zornice. Oni koji se pripremaju za primanje sakramenata nedjeljna je misa nužna priprava za pristup svetim sakramentima. Susrete umjesto kateheze imaju djeca koja pripremaju božićni program:

SATNICA: u ponedjeljak u 17.00 sati djeca koja sudjeluju u božićnom programu.

PETRIJEVCI: u srijedu u 16.00 sati sva djeca koja sudjeluju u božićnom programu na ‘Dječjoj polnoćki’.

Krizmanike pozivam da umjesto kateheze dođu na molitveno bdijenje subotom u 20.00 sati. Naravno, uz redovito pohađanje nedjeljnih misa.

 

Prijavite starije i bolesne za ispovijed u došašću

Lijepo molim sve koji kod kuće imaju starije i bolesne članove obitelji da upišu u župnom uredu njihova imena i adresu kako bi ih mogao pohoditi, ispovjediti i pričestiti u njihovom domu. Ispovijed bolesnika biti će u drugom tjednu došašća od 9. prosinca.

 

Upis misnih nakana za 2020. godinu

Svi koji žele upisati misne nakane za iduću 2020. godinu mogu to učiniti svakoga dana u župnom uredu.

 

Odlazak na ‘Advent u Zagrebu’

U subotu 7. 12. suradnici u župi idu na ‘Advent u Zagrebu’. Polazak je ujutro nakon zornice. Cijena putovanja za župne suradnike je 50 kuna. Lijepo molim one koji bi još željeli ići da se prijave.

 

Župni kalendar

Dvanaest lisni župni kalendar možete kupiti u župnom uredu po cijeni od 10 kn. Može se nabaviti i džepni kalendar i Danica.

 

Pretplata na katolički tisak

Ljubazno molim pretplatnike koji će nastaviti primati katolički tisak da do kraja godine uplate pretplatu ili kažu ako eventualno ne žele više primati tiskovine da znamo do kraja godine javiti točan broj.

 

Zahvala

Hvala svima koji su u proteklom tjednu donijeli svoj dar za život župe: lukno i zvonarinu. Potičem i ostale župljane da, kako godina odmiče kraju, oni koji nisu donijeli lukno da to učine. Hvala svima!