DRUGA KORIZMENA NEDJELJA

Blagdani kroz tjedan

Nedjelja, 15.3. – Treća korizmena                             

 

Raspored svetih misa

Svete mise kroz tjedan u Petrijevcima su u 18.00 sati. U subotu misa je u 8.00 sati ujutro. Nedjeljne mise u 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.

 

Susreti u župi

– ponedjeljak – Proba župnog zbora u 19.00 sati

– utorak – Križni put u 17.30 sati
Misijska skupina u 18.30 sati

– srijeda – Proba dječjeg zbora u 17.00 sati

– četvrtak – Euharistijsko klanjanje nakon mise

– petak – Križni put u 17.30 sati
Kateheza krizmanika u 20.00 sati

– subota – Kateheza prvopričesnika u 9.00 sati

– nedjelja – Križni put u Satnici u 15.00 sati

 

Župna kateheza

Kateheza krizmanika je u petak u 20.00 sati, a kateheza prvopričesnika u subotu u 9.00 sati.

 

Korizma u župi

Pozivam sve koji žele razmatrati Isusovu muku na pobožnost križnog puta utorkom i petkom prije mise u župnoj crkvi i nedjeljom u Satnici.

– I u korizmi želimo pokazati solidarnost sa siromašnima u našoj župi. Stoga kada dolazimo na križni put ili Svetu misu možemo ostaviti u crkvi neku živežnu namirnicu od kojih ćemo pripraviti pakete za siromašnije župljane uoči Uskrsa. Pozivam župljane koji su u mogućnosti da darom u namirnicama doprinesu za župni Caritas. Zahvaljujem unaprijed na svakom daru u ime onih koje župni Caritas zahvaljujući vašoj velikodušnosti može pohoditi uoči Božića i Uskrsa.

 

Posjet svećenika iz Afrike našoj župi

U slijedeću nedjelju 15. ožujka u našu će župu doći i predvoditi nedjeljne mise vlč. Odilon Singbo, svećenik iz afričke države Benin, koji je na službi kapelana na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. On je u rodnoj Africi osnovao Dom za odgoj i školovanje nezbrinute djece. Odlučili smo njemu darovati novčana sredstva koja smo prikupljali u prošlogodišnjoj misijskoj akciji prodaje kolača za Misijsku nedjelju i rukotvorina uoči Božića, što će on upotrijebiti za život djece u tome domu. Pozivam sve župljane da slijedeće nedjelje dođu na nedjeljnu misu čuti ‘iz prve ruke’ kako žive oni kojima mi redovito pomažemo kroz naše misijske aktivnosti. Koristim prigodu i ovaj puta zahvaliti svima vama koji radom i darom pomažete misije.

 

Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH

Hrvatski Caritas i ove korizme organizira Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koji ima svoj vrhunac na iduću Treću korizmenu nedjelju – 15. ožujka. Milostinja slijedeće nedjelje biti će naš doprinos ovoj karitativnoj akciji. Hvala unaprijed na svakom daru.

 

Dekanatsko korizmeno hodočašće

Dekanatsko korizmeno hodočašće je u subotu 21. ožujka u mađarsko svetište Mariagyud i katedralu u Pečuhu. Pozivam sve koji bi željeli ići da se prijave još danas. Cijena prijevoza je 50 kuna.

 

Projekt Caritasa ‘’75 za 1”

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine ostvaruje projekt u suradnji sa svim župama Đakovačko-osječke nadbiskupije pod nazivom ”75 za 1”. Cilj projekta je prikupiti sredstva za Nadbiskupijsku zakladu koja pomaže kroz mjesečne novčane pomoći učenicima i siromašnim obiteljima s područja Nadbiskupije u školovanju i studiranju. Broj ’75’ označava prijedlog za broj darovatelja u jednoj župi, a broj ‘1’ označava jednu mjesečnu stipendiju.

U tom smislu pozvani smo od Caritasa da se i u našoj župi pronađe 75 obitelji ili pojedinaca koji bi htjeli darovati 20 kuna u svrhu projekta. Sredstva se prikupljaju od 1. do 31. ožujka. Moguće je dati i manji ili veći prilog od naznačenog, kao što se može uključiti i manje ili više od 75 obitelji. Zahvaljujem unaprijed svima koji će na ovaj način pomoći.

 

Nadbiskupijski križni put za mlade

Petnaesti nadbiskupijski križni put za mlade biti će od Dragotina (Marijansko svetište kraj Đakova) do Ovčare (Svetište Božjega milosrđa) u subotu 28. ožujka. Relacija križnog puta duga je 18 km. Dolazak u Dragotin je od 9.00 do 9.30 sati, a euharistijsko slavlje biti će po završetku Križnog puta oko 18.00 sati. Prijaviti se mogu svi mladi od prvog razreda srednje škole nadalje.  Prijave su u župnom uredu do slijedeće nedjelje 15. ožujka. Cijena prijevoza je 50 kn. 

 

Susret hrvatske katoličke mladeži

Susret hrvatske katoličke mladeži je u Zagrebu u subotu i nedjelju 9. i 10. svibnja. Prijaviti se mogu mladi od prvoga razreda srednje škole do 30 godine. Prijave su do slijedeće nedjelje 15. ožujka. Pozivam mlade koji žele ići da se prijave. Cijena prijevoza je 120 kn. MLADI KOJI SU SE PRIJAVILI MORAJU DO 15. 3. DOĆI UPISATI PODATKE: DATUM ROĐENJA, BROJ MOBITELA I VELIČINU MAJICE!

 

Obnova crkve u Satnici

Koncem ovoga tjedna, oko 15-tog u mjesecu ožujku članovi Župnog pastoralnog i Župnog ekonomskog vijeća obići će po drugi puta sve obitelji u Satnici koje su se izjasnile da su spremni dati svoj mjesečni doprinos za obnovu crkve. Zahvaljujem svima koji će od srca dati svoj velikodušni dar kao i članovima vijeća koji će u ime župe prikupljati sredstva.