ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA

Blagdani kroz tjedan

Srijeda, 25.3. – Naviještenje Gospodinovo – Blagovijest
Nedjelja, 29.3. – Peta korizmena

 

Raspored svetih misa

Svete mise zbog aktualne epidemije koronavirusa župnik služi ‘bez naroda’ svakodnevno u župnoj crkvi na nakane koje su ranije upisane.

Nedjeljna Sveta misa u 10.00 sati ‘Za župljane’ može se pratiti uživo iz župne crkve preko interneta na youtube kanalu župe.

 

Trinaest utoraka sv. Antunu

Preporučujem župljanima da pobožnost ‘Trinaest utoraka sv. Antunu’ redovito mole privatno u svom domu.

 

‘Epidemija koronavirusa’

– U vremenu aktualne epidemije preporučujem svim župljanima žarku osobnu i obiteljsku molitvu. Izmolimo krunicu, križni put, ispitajmo savjest i svakodnevno se pokajmo za grijehe i duhovno se pričestimo.

– Župnik i župni ured dostupni su na telefonu, e-mailu i Internetskim društvenim mrežama: facebook.com/zupapetrijevci     e-mail: zupa@zupniuredpetrijevci.hr

– U slučaju sprovoda apeliram na poslušnost Nacionalnom kriznom stožeru; sprovodi se moraju održati samo u najužem krugu obitelji, a na osmrtnice se ne smije stavljati dan i satnica sprovoda. 

– Ispovijed se smije podjeljivati samo u smrtnoj opasnosti i to samo ako su i bolesnik i svećenik propisno zaštićeni od infekcije.

– Župna crkva otvorena je za osobnu molitvu od 8.00 do 18.00 sati uz obaveznu dezinfekciju ruku na ulazu.

 

DUHOVNA PRIČEST

Kad ne mogu sudjelovati na misi, vjernici se mogu pričestiti u duhu. Duhovna pričest se čini tako da si osvijestimo Isusovu stvarnu prisutnost u euharistiji i probudimo si čežnju za duhovnim sjedinjenjem s njim. Tada molimo:

Isuse moj, vjerujem da si prisutan u Euharistiji, ufam se u Te i ljubim Te više od svega. Moje tijelo i moja duša čeznu za Tobom, ali jer Te sada ne mogu primiti u pričesti, molim Te da se na duhovan način svojim presvetom prisutnošću nastaniš u mome tijelu i u mojoj duši.

Nakon duhovne pričesti može se izmoliti zahvalna molitva:

Isuse moj, klanjam Ti se i srdačno Ti zahvaljujem, sjedinjen s Tobom stvarno prisutnim na duhovan način u mome tijelu i mojoj duši. Molim Te, ne daj da se ikada od Tebe odijelim! Neka Tvoj sveti blagoslov siđe na mene i ostane vazda sa mnom. Amen.