PRESVETO TROJSTVO

Blagdani kroz tjedan

Četvrtak, 11.6. – TIJELOVO
Subota, 13.6. – Sv. Antun Padovanski
Nedjelja, 14.6. – Jedanaesta kroz godinu

 

Raspored svetih misa 

Svete mise PREKO TJEDNA su u župnoj crkvi u 18.30 sati.
U ČETVRTAK na svetkovinu TIJELOVA mise su prema nedjeljnom rasporedu u 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.
U SUBOTU na blagdan SV. ANTUNA misa u Satnici je u 17.00 i u Petrijevcima u 18.30 sati.
NEDJELJNE MISE: U 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.

 

Susreti u župi

– ponedjeljak – Proba župnog zbora nakon večernje mise

– utorak – Kateheza prvopričesnika u 17.00 sati
Početak trodnevnice u čast sv. Antunu uz misu

– srijeda – Proba dječjeg zbora u 17.00 sati

– četvrtak Cjelodnevno klanjanje na Tijelovo i blagoslov u 19.00

– subota – Kateheza prvopričesnika u 10.00 sati

 

Sveta ispovijed

Prilika za ispovijed je u župnom uredu prije Sv. misa preko tjedna.   

 

Proslava Tijelova

U četvrtak, 11. lipnja svetkovina je Presvetoga Tijela i Predragocjene Krvi Kristove – TIJELOVO.  To je dan kada još jasnije postajemo svjesni važnosti Isusova Tijela i Krvi za naš vjernički život. Ove godine, zbog okolnosti i promjenjivog vremena nećemo imati tijelovsku procesiju, nego euharistijsko klanjanje u župnoj crkvi nakon prijepodnevnih misa cijelo poslijepodne do završnog večernjeg blagoslova i posvete.

PROSLAVA TIJELOVA:

8.00 sati: Jutarnja Sveta misa u župnoj crkvi u Petrijevcima
9.30 sati: Sveta misa u Satnici
11.00 sati: Svečana sv. Misa u župnoj crkvi i na koncu mise izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta na cjelodnevno štovanje i poklon.

Sve koji mogu i žele pozivam da tijekom poslijepodneva pohode župnu crkvu i poklone se pred Euharistijskim Isusom.
Navečer u 19.00 sati pozivam sve župljane na završetak euharistijskog klanjanja koje će se sastojati od Zlatne krunice, pjevanih litanija Srcu Isusovu, Posvete Srcu Isusovom, te zaključnog euharistijskog blagoslova nad cijelu našu župu.

Tijelovo je dan kada snažnije izražavamo vjeru u Isusovu stvarnu prisutnost u Euharistiji. Odazovimo se na slavlje toga dana jer je Isusovo jamstvo: ‘Tko mene blaguje, ima život vječni!’ 

 

Proslava sv. Antuna

Za ovogodišnje Antunovo vjerujem da smo se osobno pripravljali kroz trinaest utoraka, jer u većinu od njih nismo mogli dolaziti na Sv. misu. Ipak, zajednički ćemo obilježiti posljednji trinaesti utorak ovaj tjedan i otvoriti trodnevnicu u čast sv. Antunu koja će biti u utorak, srijedu i petak (četvrtak je Tijelovo). Pozivam na pobožnost u ove dane.
U subotu 13. lipnja blagdan je sv. Antuna Padovanskog. Svete mise na Antunovo su u Satnici u 17.00 i u Petrijevcima u 18.30 sati. Prije svetih misa pobožnost je krunice, a nakon mise zajednički ćemo moliti litanije sv. Antunu. Dođimo sa svojim nakanama pomoliti se Svecu svega svijeta i zahvaliti slavnom čudotvorcu za milosti koje smo primili.

 

Prvopričesnici

Budući da prvopričesničko slavlje nije moglo biti ostvareno kako smo planirali zbog epidemije, na temelju dogovora s roditeljima predviđen je novi datum Prve pričesti u nedjelju 12. srpnja. Stoga je potrebno intenzivirati i katehetsku i svaku drugu pripravu. Pozivam zato prvopričesnike i roditelje prije svega na redovito pohađanje nedjeljnih misa, a djecu i na redovitu katehezu. Kateheza je subotom u 10.00 i utorkom u 17.00 sati. Molim za redovitost i odgovornost.

 

Jubilej i hodočašće Milosrdnom Isusu na Ovčari

Ove godine navršava se jubilej 10. godina postojanja svetišta Milosrdnog Isusa na Ovčari kod Đakova. Proslava i hodočasnički dan trebao je biti na Nedjelju Božjeg milosrđa, što je bilo onemogućeno zbog epidemije. Stoga će jubilarno i zahvalno hodočašće Milosrdnom Isusu u svetište biti u nedjelju 21. lipnja u 17.00 sati. Svi koji mogu i žele neka pođu na hodočašće osobnim prijevozom. Preporučujem!

 

Obnova crkve u Satnici

Kako sam već i ranije spominjao, obnova crkve u Satnici koju želimo učiniti, zahtijeva naš doprinos koji mora biti kontinuiran. Nakon što smo se obvezali za mjesečni obiteljski dar za obnovu crkve došla je pandemija, te smo uspjeli prikupljati sredstva samo dva puta (u veljači i ožujku). Smatram da je sada vrijeme povoljno te će povjerenici koncem ovoga tjedna ponovno prikupljati sredstva po obiteljima. Zahvaljujem svima koji će od srca dati svoj velikodušni dar.

Želim i na ovaj način iznijeti bitne stavke predviđenih radova. Radove planiramo izvoditi u dvije faze. U planu su u I. fazi najprije građevinski radovi (rušenje kora, proširivanje otvora između sakristije i crkve, novi podovi, žbukanje zidova, uklanjanje stropne i zidne lamperije, novi strop, izmjena prozora i svih elektro instalacija) čija je predviđena vrijednost oko 160.000.00 kn. Do sada su župljani Satnice za crkvu kroz prikupljanje ili pojedinačni dar darovali 19.000.00 kn i 250 chf. To govori da ne smijemo posustati u našem doprinosu. Uređenje interijera biti će II. faza radova. Hvala svima na razumijevanju i na svakom daru.