12. NEDJELJA KROZ GODINU

Blagdani kroz tjedan

Srijeda, 24.6. – Rođenje sv. Ivana Krstitelja
Subota, 27.6. – Sv. Ćiril Aleksandrijski
Nedjelja, 28.6. – Trinaesta kroz godinu

 

Raspored svetih misa 

Svete mise preko tjedna su u župnoj crkvi u 18.30 sati.
U subotu misa je u 8.00 sati.
Nedjeljne mise: U 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 18.30 u Satnici.

Blagoslov automobila nakon svih nedjeljnih misa.
Prilika za ispovijed je u župnom uredu prije Sv. misa preko tjedna.

 

Susreti u župi

– utorak – Kateheza prvopričesnika u 17.00 sati

– srijeda – Proba dječjeg zbora u 17.00 sati
Susret Šenštatskog pokreta nakon mise
Proba župnog zbora nakon mise

– četvrtak Euharistijsko klanjanje nakon mise

– petak – Ispovijed školske djece u 17.00 sati

 

PETROVO U PETRIJEVCIMA

Želimo svečano i radosno proslaviti svetkovinu zaštitnika naše župe Sv. Petra, apostola i zahvaliti našem zaštitniku za sve milosti. Za Petrovo ćemo se pripravljati trodnevnicom od petka 26. do nedjelje 28. lipnja sa slijedećim programom:

PETAK, 26. lipnja – ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE na kraju školske godine je u 17.00 sati. Sveta misa s pobožnošću sv. Petru je u 18.30 sati.
Pozivam školsku djecu da dođu na svetu ispovijed. Lijepo molim roditelje da potaknu djecu na važnost ispovijedi. 

SUBOTA, 27. lipnja jutarnja misa s pobožnošću sv. Petru u 8.00 sati.

NEDJELJA, 28. lipnja – ZAHVALNICA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE I BLAGOSLOV VOZAČA I AUTOMOBILA
Svete mise sa zahvalom školske djece i blagoslovom automobila u Petrijevcima su u 8.00 i 11.00 sati i u Satnici u 18.30 sati.
Pozivam školsku djecu da dođu zahvaliti Gospodinu na koncu školske godine, a sve obitelji pozivam da dođu zamoliti blagoslov Božji i zaštitu sv. Petra za svoja putovanja. 

PONEDJELJAK, 29. LIPNJA – SVETKOVINA SV. PETRA
Na svetkovinu sv. Petra, zaštitnika župe, slaviti ćemo tri svete mise u župnoj crkvi: u 8.00, 11.00 i u 19.00 sati.
Prijepodnevna misna slavlja predvodi fra Martin Dretvić iz Vinkovaca.
Pjeva u 8.00 dječji zbor, u 11.00 župni zbor i u 19.00 zbor iz Satnice.

Posvetimo sebe, svoje obitelji i cijelu našu župnu zajednicu apostolskom Prvaku i našem zaštitniku, svetom apostolu Petru!

 

Dobrotvorna akcija za sestre Karmelićanke

U našoj Nadbiskupiji u Đakovačkoj Breznici žive, mole i rade časne sestre Karmelićanke u Karmelu sv. Josipa. U samostanu je 25 sestara. Njihov život i služba blagoslov je za cijelu Nadbiskupiju koju posvećuju svojom molitvom. Sestre u samostanu žive zahvaljujući dobrim ljudima koji im pomažu i opskrbljuju ih potrebnim za život. Stoga su i župne zajednice pozvane uključiti se. Budući da se približava svetkovina njihove zaštitnice Gospe Karmelske (16. 7.), pozivam sve župljane koji mogu da do utorka 14. 7. donesu u naše crkve ili u župni ured nešto od živežnih namirnica (kuhinjske namirnice, higijenske potrepštine i slično), koje bismo darovali sestrama. U samostan bi prikupljeno odnijeli u srijedu 15. 7. Župljani koji bi htjeli ići toga dana u Karmel na večernju misu sa sestrama, kada bismo im zajednički uručili naš dar, neka se jave u župni ured, organizirat ćemo prijevoz autobusom, prijevoz je 30 kn. Hvala unaprijed na velikodušnosti i svakom daru!

 

Prvopričesnici

Lijepo napreduje naša priprava za slavlje Prve pričesti koja će biti u nedjelju 12. srpnja. Ovaj tjedan kateheza će biti samo u utorak u 17.00 sati, a potom ih pozivam da u slijedeću nedjelju sudjeluju na misi zahvalnici za kraj školske godine. Nakon Petrova uslijedit će dvotjedna neposredna priprava kroz praktične vježbe, trodnevnicu i ispovijed prvopričesnika i roditelja.

 

Jubilej i hodočašće Milosrdnom Isusu na Ovčari

Ove godine navršava se 10. godina svetišta Milosrdnog Isusa na Ovčari kod Đakova. Jubilarno i zahvalno hodočašće Milosrdnom Isusu u svetište je danas 21. lipnja u 17.00 sati. Svi koji mogu i žele neka pođu na hodočašće osobnim prijevozom.

 

Obnova crkve u Satnici

Zahvaljujem svim župljanima u Satnici koji su se u proteklom tjednu odazvali i darovali svoj mjesečni dar za obnovu filijalne crkve. U lipnju je prikupljeno ukupno 11.930 kn. Zahvaljujem svim župljanima na velikodušnom daru i članovima župnih vijeća na trudu.