32. NEDJELJA KROZ GODINU

Blagdani kroz tjedan

Ponedjeljak, 9.11. – Posveta Lateranske bazilike
Utorak, 10.11. – Sv. Leon Veliki, papa
Srijeda, 11.11. – Sv. Martin Tourski
Četvrtak, 12.11. – Sv. Jozafat
Subota, 14.11. – Obljetnica posvete župne crkve
Nedjelja, 15.11. – 33. Nedjelja kroz godinu

 

Raspored svetih misa   

– Svete mise od ponedjeljka do subote u Petrijevcima su u 18.00 sati.
Nedjeljne mise: U 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.
(U Satnici mise su u društvenom domu zbog obnove crkve)

 

Susreti u župi

– ponedjeljak – Proba župnog zbora nakon mise

– srijeda – Proba dječjeg zbora u 18.00 sati

– četvrtak – Euharistijsko klanjanje nakon mise

– petak – Kateheza krizmanika u 20.00 sati

– subota – Kateheza prvopričesnika u 9.00 sati 

PRILIKA ZA SVETU ISPOVIJED SVAKODNEVNO PRIJE MISE U ŽUPNOM UREDU!

 

Obljetnica posvete župne crkve

U subotu 14. 11. obilježavamo desetu obljetnicu posvete župne crkve (14.11.2010.). Ta obljetnica svake se godine u posvećenoj crkvi slavi kao župna svetkovina. Pozivam stoga na večernje misno slavlje u 18.00 sati na kojem ćemo moliti za našu župnu zajednicu koja je pod zaštitom sv. Petra, zaštitnika naše župne crkve. Nakon svete mise moliti ćemo molitvu i litanije u čast sv. Petra.

 

Župna kateheza

Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike održava se redovito prema rasporedu budući da djeca i mladi redovito idu i u školu.
KRIZMANICI: petkom u 20.00 sati; PRVOPRIČESNICI: subotom u 9.00 sati
Potičem na redovito pohađanje kateheze i nedjeljnih misa.

 

Prijavite starije i bolesne za ispovijed

Protekloga Uskrsa nije mi bilo dozvoljeno obilaziti i ispovijedati naše bolesnike u obiteljskim domovima. U narednim tjednima nastojat ću, poštujući mjere zaštite od koronavirusa, pohoditi bolesnike.
Stoga lijepo molim sve koji kod kuće imaju starije i bolesne članove obitelji da kroz slijedeća dva tjedna upišu u župnom uredu ili telefonom jave njihova imena i adresu kako bi ih mogao pohoditi, ispovjediti i pričestiti u njihovom domu. Naša je zajednička dužnost da stariji i bolesni uoči Božića ne ostanu bez ispovijedi. One koje sam do sada redovito pohađao nije potrebno ponovno prijavljivati, osim ako netko od njih nije više u kući u kojoj je bio, kao i ako je netko od članova obitelji u (samo)izolaciji, onda to svakako trebate javiti.

 

Zahvala

Zahvaljujem župljanima koji su darovali svoj godišnji dar za život župe – lukno i zvonarinu za 2020. godinu. Hvala svima koji i na taj način pokazuju svoju suodgovornost za život župe.
Potičem župljane koji još nisu da, kako godina odmiče kraju, donesu lukno i zvonarinu za tekuću godinu.
Lukno i zvonarinu moguće je donijeti osobno u župni ured ili uplatiti na tekući račun župe: Primatelj: Župa sv. Petra, ap., Republike 70, Petrijevci. U opis plaćanja potrebno je napisati: Ime i prezime, Lukno za 2020. g. Broj računa u PBZ banci je: HR0423400091110115687

 

Upis misnih nakana za 2021. g.

Svi koji žele upisati misne nakane za 2021. godinu mogu svakodnevno u župnom uredu.

 

Besplatni liječnički pregledi preko Caritasa

Poliklinika Slavonija Osijek i Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije nude besplatne liječničke preglede na Odjelu kardiologije i radiologije. Svi vjernici koji imaju potrebu za bržim pregledima ove vrste – jer su na listi čekanja u drugim zdravstvenim ustanovama – mogu se obratiti župniku koji će ih uputiti u daljnji postupak.

 

Obnova crkve u Satnici

Ovoga tjedna u crkvi su ožbukani zidovi, nakon čega u slijedećem tjednu započinje izrada novoga stropa s izolacijom i ugradbenim sustavom grijanja i hlađenja. Istovremeno, ugrađivati će se novi prozore te postavljati keramika. Intenzitet radova sada će uvelike ovisiti o procesu sušenja žbuke, za što će biti potrebno izvjesno vrijeme. U izradi je i novi oltar, ambon i svetohranište a naručena je nova rasvjeta, kao i nova klecala. Radovi dobro napreduju, u mjesec dana od početka radova učinjeno je već puno toga. Nastavljamo dalje s radovima. HVALA svima koji svojim velikodušnim darom pomažu obnovu naše crkve.
Svima koji mogu pomoći od srca zahvaljujem.

 

Kalendari za 2021. godinu

Stigli su novi dvanaestlistni kalendari za 2021. godinu. Mogu se uzeti u župnom uredu. Jednako tako možete nabaviti i mali džepni kalendar.