33. NEDJELJA KROZ GODINU

Blagdani kroz tjedan

Ponedjeljak, 16.11. – Sv. Margareta
Utorak, 17.11. – Sv. Elizabeta
Četvrtak, 19.11. – Bl. Salomeja
Subota, 21.11. – Prikazanje BDM – Gospa od zdravlja
Nedjelja, 22.11. – KRIST KRALJ

 

Raspored svetih misa   

– Svete mise od ponedjeljka do subote u Petrijevcima su u 18.00 sati.
Nedjeljne mise: U 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.
(U Satnici mise su u društvenom domu zbog obnove crkve)

 

Susreti u župi

– ponedjeljak – Proba župnog zbora nakon mise

– utorak – Susret Šenštatskog pokreta nakon mise

– srijeda – Proba dječjeg zbora u 18.00 sati

– četvrtak – Euharistijsko klanjanje nakon mise

– petak – Kateheza krizmanika u 20.00 sati

– subota – Kateheza prvopričesnika u 9.00 sati

PRILIKA ZA SVETU ISPOVIJED SVAKODNEVNO PRIJE SVETE MISE U ŽUPNOM UREDU!

 

Molitva za žrtve Vukovara i Domovinskog rata

U srijedu 18. 11. obljetnica je stradanja Vukovara. Tom prigodom u župnoj crkvi na svetoj misi u 18.00 sati spomenut ćemo se svih žrtava Domovinskog rata i nakon mise ispred župne crkve kod kalvarije moliti molitvu odrješenja i zapaliti svijeće (lampione)  za sve poginule.

 

Misa i molitva za zdravlje

U subotu je blagdan Gospe od zdravlja. Misa će biti navečer u 18.00 sati te ćemo moliti za sve pogođene pandemijom i moliti za zdravlje.

 

Župna kateheza

Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike održava se redovito prema rasporedu budući da djeca i mladi redovito idu i u školu. KRIZMANICI: petkom u 20.00 sati; PRVOPRIČESNICI: subotom u 9.00 sati
Potičem na redovito pohađanje kateheze i nedjeljnih misa.

 

Prijavite starije i bolesne za ispovijed

Protekloga Uskrsa nije mi bilo dozvoljeno obilaziti i ispovijedati naše bolesnike u obiteljskim domovima. U narednim tjednima nastojat ću, poštujući mjere zaštite od koronavirusa, pohoditi bolesnike.
Stoga lijepo molim sve koji kod kuće imaju starije i bolesne članove obitelji da u slijedećem tjednu upišu u župnom uredu ili telefonom jave njihova imena i adresu kako bi ih mogao pohoditi, ispovjediti i pričestiti u njihovom domu. One koje sam do sada redovito pohađao nije potrebno ponovno prijavljivati, osim ako netko od njih nije više u kući u kojoj je bio, kao i ako je netko od članova obitelji u (samo)izolaciji, onda to svakako trebate javiti.

 

Zahvala

Zahvaljujem župljanima koji su darovali svoj godišnji dar za život župe – lukno i zvonarinu za 2020. godinu. Hvala svima koji i na taj način pokazuju svoju suodgovornost za život župe.
Potičem župljane koji još nisu da, kako godina odmiče kraju, donesu lukno i zvonarinu za tekuću godinu.
Lukno i zvonarinu moguće je donijeti osobno u župni ured ili uplatiti na tekući račun župe: Primatelj: Župa sv. Petra, ap., Republike 70, Petrijevci. U opis plaćanja potrebno je napisati: Ime i prezime, Lukno za 2020. g. Broj računa u PBZ banci je: HR0423400091110115687

 

Upis misnih nakana za 2021. g.

Svi koji žele upisati misne nakane za slijedeću godinu mogu svakodnevno u župnom uredu.

 

Besplatni liječnički pregledi preko Caritasa

Poliklinika Slavonija Osijek i Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije nude besplatne liječničke preglede na Odjelu kardiologije i radiologije. Svi vjernici koji imaju potrebu za bržim pregledima ove vrste mogu se obratiti župniku koji će ih uputiti u daljnji postupak.

 

Obnova crkve u Satnici

Ovoga tjedna u crkvi započela je izrada novoga stropa s izolacijom. Sada ćemo ugraditi i sustav grijanja i hlađenja. Istovremeno, ugrađivati će se novi prozore te postavljati keramika. Intenzitet radova sada će uvelike ovisiti o procesu sušenja žbuke, za što će biti potrebno izvjesno vrijeme. U izradi je i novi oltar, ambon i svetohranište a naručena je nova rasvjeta, kao i nova klecala. Nastavljamo dalje s radovima. HVALA svima koji svojim velikodušnim darom pomažu obnovu naše crkve.
U ovome tjednu, u drugoj polovici mjeseca studenoga župni vijećnici obići će obitelji koje redovito daruju svoj mjesečni dar za obnovu crkve u Satnici. Zahvaljujem unaprijed na svakom daru. Nužno je da i u ovom zimskom periodu godine, naravno svatko prema svojim mogućnostima, doprinesemo za obnovu crkve kako bismo mogli ostvariti sve što smo započeli činiti.

 

Kalendari za 2021. godinu

Kalendari za 2021. godinu mogu se uzeti u župnom uredu.