KRIST KRALJ

Blagdani kroz tjedan
Ponedjeljak, 23.11. – Sv. Klement. Papa
Utorak, 24.11. – Sv. Andrija Dung-Lac i drugovi mučenici
Srijeda, 25.11. – Sv. Katarina, mučenica
Subota, 28.11. – Sv. Jakov Markijski
Nedjelja, 29.11. – PRVA DOŠAŠĆA

 

Raspored svetih misa   

– Svete mise od ponedjeljka do subote u Petrijevcima su u 18.00 sati.
– U srijedu na blagdan sv. Katarine misa u Satnici u 17.00.
Nedjeljne mise: U 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.

 

Susreti u župi

– ponedjeljak – Proba župnog zbora nakon mise

– srijeda – Proba dječjeg zbora u 18.00 sati

 

Župna kateheza

Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike uvijek je imala prekid početkom došašća. Stoga od ovoga tjedna nema redovite kateheze. Djecu i mlade potičem na redovitost nedjeljne mise. Kateheza će se nastaviti u drugom polugodištu.

 

Prijavite starije i bolesne za ispovijed

U narednim tjednima nastojat ću, poštujući mjere zaštite od koronavirusa, pohoditi bolesnike. Stoga molim sve koji kod kuće imaju starije i bolesne članove obitelji da upišu u župnom uredu ili telefonom jave imena i adresu kako bi ih mogao pohoditi, ispovjediti i pričestiti u njihovom domu. One koje sam do sada redovito pohađao nije potrebno prijavljivati, osim ako netko od njih nije više u kući u kojoj je bio, te ako je netko od članova obitelji u (samo)izolaciji, onda to svakako trebate javiti.

 

Zahvala

Zahvaljujem župljanima koji su darovali svoj godišnji dar za život župe – lukno i zvonarinu za 2020. godinu. Hvala svima koji i na taj način pokazuju svoju suodgovornost za život župe. Potičem župljane koji još nisu da, kako godina odmiče kraju, donesu lukno i zvonarinu za tekuću godinu.
Lukno i zvonarinu moguće je donijeti osobno u župni ured ili uplatiti na tekući račun župe: Primatelj: Župa sv. Petra, ap., Republike 70, Petrijevci. U opis plaćanja potrebno je napisati: Ime i prezime, Lukno za 2020. g. Broj računa u PBZ banci je: HR0423400091110115687

 

Upis misnih nakana za 2021. g.

Svi koji žele upisati misne nakane mogu svakodnevno u župnom uredu.

 

Besplatni liječnički pregledi preko Caritasa

Poliklinika Slavonija Osijek i Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije nude besplatne liječničke preglede na Odjelu kardiologije i radiologije. Svi vjernici koji imaju potrebu za bržim pregledima ove vrste – jer su na listi čekanja u drugim zdravstvenim ustanovama – mogu se obratiti župniku koji će ih uputiti u daljnji postupak.

 

Obnova crkve u Satnici

Ovoga tjedna u crkvi je ugrađen sustav grijanja i hlađenja, postavljeni su novi prozore te stropna izolacija i rigips. Potrebno je i ožbukati dio zidova u lađi crkve i postaviti keramiku. U izradi je i novi oltar, ambon i svetohranište a naručena je nova rasvjeta, kao i nova klecala. Nastavljamo dalje s radovima. HVALA svima koji svojim velikodušnim darom pomažu obnovu naše crkve.

 

Pretplata za katolički tisak

Molim sve pretplatnike katoličkog tiska da do kraja godine uplate pretplatu za slijedeću godinu ukoliko žele nastaviti primati tisak, a ukoliko ne žele više primati neka također i to jave prije kraja godine.

 

Kalendari za 2021. godinu

Kalendari za 2021. godinu mogu se uzeti u župnom uredu.

 

DOŠAŠĆE U ŽUPI

Slijedeće nedjelje započinje sveto vrijeme došašća. Svjesni neizvjesnosti planiranja zbog aktualne epidemije, ipak želimo i u ovom vremenu duhovno se obogatiti. Došašće planiramo na slijedeći način, uz poštivanje svih epidemioloških mjera:
NEDJELJNO ADVENTSKO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U TIŠININa koncu nedjeljnih misa u 11.00 sati i sve do 18.00 sati u župnoj crkvi biti će izložen Presveti Sakrament i prilika za osobni pohod i euharistijsko klanjanje u tišini.
ZORNICE – Svete mise zornice biti će u 7.00 sati u župnoj crkvi.
‘KOŠARA SV. NIKOLE’ – U crkvi će biti postavljena košara u koju možemo ostaviti živežne za pakete siromašnim župljanima uoči Božića. Hvala svima koji će dati svoj dar.
‘MISIJE’ – Na izlazu iz crkve biti će ponuđena božićna pšenica, a dobrovoljnim prilogom pomažemo misijama.
– ISPOVIJED – biti će u prosincu, točan datum moramo još utvrditi.