DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA

Blagdani kroz tjedan

Ponedjeljak, 7.12. – Sv. Ambrozije
Utorak, 8.12. – Bezgrešno Začeće BDM
Nedjelja, 13.12. – TREĆA DOŠAŠĆA

 

Raspored svetih misa   

– Svete mise ZORNICE od ponedjeljka do subote su u Petrijevcima u 7.00.
– U utorak na Bezgrešno Začeće BDM misa u Satnici u 17.00.
Nedjeljne mise: U 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.

PRILIKA ZA BOŽIĆNU ISPOVIJED SVAKODNEVNO – UJUTRO OD 6.30 DO 7.00 – PRIJE ZORNICA U ŽUPNOM UREDU!
Ukoliko bude potrebno ispovijed je i nakon mise. Ispovijedati se možete u bilo koje doba dana kroz došašće. Uvijek se može doći u župni ured na ispovijed, iskoristimo priliku za pomirenje s Gospodinom.

 

DOŠAŠĆE U ŽUPI

U vremenu smo došašća. Svjesni neizvjesnosti planiranja zbog aktualne epidemije, ipak želimo i u ovom vremenu duhovno se obogatiti. Došašće planiramo na slijedeći način, uz poštivanje epidemioloških mjera:
NEDJELJNO ADVENTSKO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U TIŠININa koncu nedjeljnih misa kroz došašće u 11.00 sati i sve do 18.00 sati u župnoj crkvi izložen je Presveti Sakrament i prilika za osobni pohod i euharistijsko klanjanje u tišini. Potaknimo i one koji nisu na misi da poslijepodne pohode crkvu i poklone se Gospodinu.
ZORNICE – Svete mise zornice su u 7.00 sati u župnoj crkvi.
‘KOŠARA SV. NIKOLE’ – U crkvi možemo ostaviti živežne za pakete siromašnim župljanima uoči Božića. Hvala svima koji će dati svoj dar.
‘MISIJE’ – Na izlazu iz crkve ponuđena je božićna pšenica, a dobrovoljnim prilogom pomažemo misije. Slijedeće nedjelje biti će ponuđene i druge rukotvorine misijske skupine.
– BOŽIĆNA ISPOVIJED – biti će u PETAK I SUBOTU – 18. i 19. prosinca prije i poslije podne. Ispovijed je dva dana kako ne bi bila gužva.

 

Ispovijed starijih i bolesnih

U ovome tjednu nastojat ću, poštujući mjere zaštite od koronavirusa, pohoditi bolesnike. Svakako ću, prije nego krenem ispovijedati i pričestiti bolesnike u njihovom domu najaviti se telefonom, kako bismo bili sigurni da nitko nije u (samo)izolaciji. Ukoliko se i drugi ukućani tom prilikom žele ispovijedati, to mogu učiniti. I bolesnici i svećenik trebaju za vrijeme ispovijedi imati zaštitne maske. Ako je netko od ukućana u (samo)izolaciji ili je bio kontakt ili sumnja na zarazu, molim vas radi dobra drugih da se to nikako ne skriva!

 

Zahvala

Zahvaljujem župljanima koji su darovali svoj godišnji dar za život župe – lukno i zvonarinu za 2020. godinu. Hvala svima koji i na taj način pokazuju svoju suodgovornost za život župe.
Potičem župljane koji još nisu da, kako godina odmiče kraju, donesu lukno i zvonarinu za tekuću godinu.
Lukno i zvonarinu moguće je donijeti osobno u župni ured ili uplatiti na tekući račun župe: Primatelj: Župa sv. Petra, ap., Republike 70, Petrijevci. U opis plaćanja potrebno je napisati: Ime i prezime, Lukno za 2020. g. Broj računa u PBZ banci je: HR0423400091110115687

 

Upis misnih nakana za 2021. g.

Svi koji žele upisati misne nakane mogu svakodnevno u župnom uredu.

 

Besplatni liječnički pregledi preko Caritasa

Poliklinika Slavonija Osijek i Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije nude besplatne liječničke preglede na Odjelu kardiologije i radiologije. Svi vjernici koji imaju potrebu za bržim pregledima ove vrste – jer su na listi čekanja u drugim zdravstvenim ustanovama – mogu se obratiti župniku koji će ih uputiti u daljnji postupak.

 

Obnova crkve u Satnici

Ovih se dana žbukaju preostali dijelovi zidova u lađi crkve nakon čega kreće postavljanje keramike. Do Božića bi trebao stići i novi oltar i ambon. Stigla je nova rasvjeta koju ćemo nastojati postaviti također prije Božića. Nastavljamo dalje s radovima. HVALA svima koji svojim velikodušnim darom pomažu obnovu naše crkve.

 

Pretplata za katolički tisak

Molim sve pretplatnike katoličkog tiska da do kraja godine uplate pretplatu za slijedeću godinu ukoliko žele nastaviti primati tisak, a ukoliko ne žele više primati neka također i to jave prije kraja godine.

 

Kalendari za 2021. godinu

Kalendari za 2021. godinu mogu se uzeti u župnom uredu.

 

Cenacolo

Iz zajednice Cenacolo u Aljmašu poslali su rukotvorine koje možete kupiti i danas ispred crkve i tako pomoći njihov proces ozdravljenja.