TREĆA USKRSNA NEDJELJA

Blagdani kroz tjedan

Petak, 23.4. – Sv. Juraj
Nedjelja, 25.4. – Četvrta uskrsna

 

Raspored svetih misa

– Od ponedjeljka do petka Svete mise u Petrijevcima su u 18.30 sati. U subotu u 8.00 sati ujutro.
– Nedjeljne mise u 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.

 

Susreti u župi

– ponedjeljak – Susret Šenštatskog pokreta nakon mise

– utorak Pobožnost Trinaest utoraka sv. Antunu
Susret Župnog pastoralnog vijeća u 19.00 sati

– srijeda Pobožnost Sv. Josipu u ‘Godini sv. Josipa’
Susret roditelja prvopričesnika u 19.00 sati

– četvrtakEuharistijsko klanjanje nakon mise

– petak Kateheza krizmanika i susret roditelja u 20.00 sati

– subotaŽupna kateheza za prvopričesnike u 9.00 sati

 

Susret Župnog pastoralnog vijeća

Pozivam i molim sve članove Župnog pastoralnog vijeća na prvu ovogodišnju sjednicu koju ćemo održati u utorak 20. travnja u 19.00 sati u župnoj dvorani kako bismo načinili analizu pastoralnog rada u proteklom razdoblju, te pokušali zajednički planirati pastoralne aktivnosti i događanja u narednom razdoblju. Molim župne pastoralne vijećnike da se odazovu na susret.

 

Susret roditelja prvopričesnika

Budući da se približava planirani dan slavlja Prve pričesti u našoj župi, pozivam sve roditelje prvopričesnika na susret koji će se održati u srijedu 21. travnja nakon svete mise – u 19.00 sati u župnoj crkvi.  Pozivam i molim roditelje da se svakako odazovu na ovaj susret kako bismo zajednički nastojali isplanirati prvopričesničko slavlje i dogovorili se oko svih detalja vezanih uz završne katehetske susrete i samo slavlje te kako bi roditelji preuzeli prvopričesničke haljinice.

 

Susret roditelja krizmanika

Približava se i planirani dan slavlje svete Krizme u našoj župi. Stoga pozivam i sve krizmanike i roditelje krizmanika na susret koji će se održati u petak 23. travnja u 20.00 sati (u terminu kateheze) u župnoj crkvi. Vrlo je važno da na susretu budu prisutni i svi  krizmanici i svi roditelji. Stoga molim da se svi odazovu na susret. S biskupom krizmateljem dogovoreni su detalji oko ispita krizmanika i same krizme stoga molim roditelje i krizmanike da svakako dođu svi zbog važnih informacija.

 

Župna kateheza

Župna kateheza se ovaj tjedan održava redovito. Za krizmanike u petak u 20.00 sati (ovaj tjedan s roditeljima) i za prvopričesnike u subotu u 9.00 sati.
Potičem i prvopričesnike i krizmanike na redovitost nedjeljne mise, osobito sada dok planiramo podjelu svetih sakramenata.

 

Blagoslov polja i usjeva na Markovo

U nedjelju, 25. travnja kalendarski je blagdan svetog evanđelista Marka. Toga dana Crkva prema lijepoj tradiciji moli Božji blagoslov i zaštitu za naša polja, usjeve, vrtove, voćnjake i pašnjake. Stoga pozivam župljane da toga dana na Svetim misama zajedno molimo blagoslov za ono što je posijano na našim poljima u jesen te za uspjeh našega rada na zemlji što ga činimo sada u proljeće. Blagoslov polja i usjeva biti će na misi u 8.00 sati u Petrijevcima i u 9.30 sati u Satnici. Nakon mise svojim ćemo kućama ponijeti vlat pšenice kao simbol blagoslova naših polja.

 

Obnova crkve u Satnici

Zahvaljujem svim župljanima Satnice koji su do sada davali svoj mjesečni doprinos za obnovu crkve (prikupljali smo po obiteljima do sada trinaest puta). Hvala svima koji na taj način podupiru naše radove koji će se ovoga proljeća i ljeta još morati ostvariti do potpunog završetka obnove crkve.
Radovi koje još moramo izvesti: ovog proljeća kad se vrijeme stabilizira planiramo izmjestiti slivne vode iz crkvenog dvorišta, što vjerujem da možemo učiniti sami; istovremeno moramo sanirati pukotine i oštećenu žbuku na pročelju i tornju crkve (žbuka je nabuhla na ukrasnim istacima tornja), a moramo obnoviti i dvorišni križ. Te vanjske radove planiramo ostvariti u skoro vrijeme, a na ljeto planiramo završiti i sve unutarnje radove.
Stoga će i u drugoj polovici mjeseca travnja biti dragocjen doprinos svih župljana koji mogu i žele dati svoj mjesečni dar. Članovi župnih vijeća do kraja mjeseca obići će sve obitelji. Zahvaljujem svima koji će i ovaj mjesec pomoći da se radovi mogu privoditi kraju.

 

Ženidbeni navještaj

Kršćansku ženidbu žele sklopiti: Martin Ivić, sin Drage i Željke r. Kovačević iz Erduta (župa Dalj) i uzima za zakonitu suprugu Ivanu Pavičić, kći Ivice i Đurđice r. Šmider iz Petrijevaca. Novu obitelj preporučamo u molitve župne zajednice. Vjenčanje je u subotu 24. travnja u 16.00 sati u Petrijevcima.