DVADESET I ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU

Blagdani kroz tjedan
Ponedjeljak, 27.9. – Sv. Vinko Paulski
Srijeda, 29.9. – Sv. Mihael, Gabriel i Rafael, arkanđeli
Četvrtak, 30.9. – Sv. Jeronim
Petak, 1.10. – Sv. Terezija od Djeteta Isusa
Subota, 2.10. Anđeli Čuvari
Nedjelja, 3.10. – 27. kroz godinu

Raspored svetih misa
Svete mise u Petrijevcima kroz tjedan su u 18.30 sati.  U subotu u 8.00 sati.
Nedjeljne mise: u Petrijevcima u 8.00 i 11.00; u Satnici u 9.30 sati.

 

Susreti u župi
– ponedjeljak – Proba župnog zbora u 19.00 sati
srijedaPobožnost sv. Josipu u ‘Godini sv. Josipa’
četvrtak Euharistijsko klanjanje nakon mise
– petak – Početak listopadskih pobožnosti:
– Satnica u 17.00, Petrijevci u 18.00 sati
– subota – Kateheza prvopričesnika u 10.00 sati

 

Župna kateheza

Nakon održanih susreta s roditeljima budućih prvopričesnika i krizmanika, te upisa djece među pripravnike za primanje sakramenata inicijacije, početkom mjeseca listopada započinjemo sa župnom katehezom prema zajednički dogovorenom rasporedu. Pozivam prvopričesnike i krizmanike na redovitost pohađanja nedjeljne mise i župne kateheze.
KATEHEZA PRVOPRIČESNIKA biti će subotom u 10.00 sati. Prvi susret je u subotu 2.10 u 10.00 sati u župnoj crkvi.
KATEHEZA KRIZMANIKA biti će ponedjeljkom u 20.00 sati. Prvi susret je u ponedjeljak 4.10. u 20.00 sati.

 

Listopadske pobožnosti

U petak 1. listopada započinje mjesec posvećen molitvi krunice i pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji. Pozivam i potičem župljane da u ovom mjesecu odvoje vremena za molitvu krunice, osobno i obiteljski. Brojne su nakane na koje možemo i trebamo moliti pobožnost krunice.

U župi ćemo listopadsku pobožnost imati u obje naše crkve prema slijedećem rasporedu:
– SATNICA – Marijanska pobožnost – krunica i Gospine litanije svakog dana u 17.00 sati.
– PETRIJEVCI – Marijanska pobožnost svakoga dana prije svetih misa molitva krunice i nakon mise Gospine litanije uz oltar Srca Marijina. 

Uključimo se u pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji moleći njezinu zaštitu.

 

Obilježavanje bračnih jubileja

Kao i svake godine želimo odati priznanje i zajedno moliti sa bračnim parovima koji u ovoj 2021. g. obilježavaju bračni jubilej – od 10 do 60 godina braka. Nedjelja bračnih jubileja biti će 10. listopada. Lijepo molim sve koji ove godine imaju bračni jubilej da se jave u župni ured do slijedeće nedjelje 3. listopada. Osobito pozivam sve koji obilježavaju 25. i 50. god. braka da se jave kako bismo zatražili nadbiskupovu čestitku.

 

Aktivnosti u župi

Potičem i pozivam djecu i mlade da se uključe u aktivnosti u župi namijenjene njima. Osobiti doprinos oni daju u liturgijskim slavljima pjevanjem u dječjem zboru i u zajednici ministranata.
– Pozivam sve koji se žele pridružiti u zbor ili ministrante da se jave voditeljici zbora ili nekom od postojećih pjevača, a za ministrante župniku. Njihovo sudjelovanje na nedjeljnim misama biti će ponajprije za njih same dragocjenije i zanimljivije, a na čast Bogu.
– Pozivam odrasle župljane da se uključe u zajednicu liturgijskih čitača i u veliki župni zbor. Bog nam je dao talente, iskoristimo ih za dobro naše zajednice.

 

Obnova crkve u Satnici

U proteklom tjednu završena je još jedna etapa obnove crkve u Satnici  ličenjem fasade. Pred nama je još u narednom vremenu betoniranje staze prema sakristiji, nasipavanje zemlje u dvorištu i uređenje dvorišta i dvorišnog križa. Do konačnog završetka obnove preostaje nam još izrada novih klupa u sakristiji i u svetištu, čime ćemo i zaključiti cjelokupnu obnovu.
I ovoga puta izričem zahvalnost svim župljanima koji se redovito uključuju svojim doprinosom kako bi mogli sve potrebno privesti kraju.

 

Misne nakane u 2022. godinu

Stigao je novi liturgijski kalendar za 2022. godinu, stoga je moguće u župnom uredu ili u sakristiji u Satnici upisati misne nakane u slijedećoj godini.

 

Godišnji dar za uzdržavanje župe – lukno

Prikupljanje lukna u Satnici prema ustaljenom običaju biti će danas u Društvenom domu od 17.00 do 19.00 sati. Unaprijed hvala svima koji osjećaju suodgovornost za život župe. Kako godina odmiče kraju potičem i župljane iz Petrijevaca da mogu donijeti lukno i zvonarinu.
Lukno se može uplatiti i uplatom na tekući račun župe, oni koji tako žele: Primatelj: Župa sv. Petra, ap., Republike 70, Petrijevci. U opis plaćanja potrebno je navesti: Ime i prezime, Lukno za 2021. g. Broj računa u PBZ banci je: HR0423400091110115687