ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA

Blagdani kroz tjedan
Nedjelja, 3.4. – Peta korizmena

 

Raspored svetih misa

– Svete mise preko tjedna redovito u 18.00 sati.
– OD ČETVRTKA DO SUBOTE – DUHOVNA OBNOVA: SV. MISE S NAGOVOROM DUHOVNIKA SU U 18.00 sati.
– Srijedom je u Satnici križni put u 17.30 sati i potom Sveta misa.
– Nedjeljne mise: u Petrijevcima u 8.00 i 11.00; u Satnici u 9.30 sati.

 

Susreti u župi

– utorak – Križni put u 18.00 sati
Pobožnost ‘Trinaest utoraka sv. Antunu’ nakon mise
– srijeda – Križni put u Satnici u 17.30 sati
– četvrtak Početak duhovne obnove u 17.30 sati
– petak – Križni put u 17.30 sati
– subota – VELIKA USKRSNA ISPOVIJED U PETRIJEVCIMA:
PRIJEPODNE od 9.30 do 11.30 sati; POSLIJEPODNE od 15.00 do 17.30 sati

Ovaj tjedan nema župne kateheze, krizmanici trebaju doći barem na jedan dan duhovne obnove i na uskrsnu ispovijed.

 

Župni križni put

Zahvaljujem svima koji su se jučer odazvali i sudjelovali u prvom župnom hodočasničkom križnom putu od Satnice do Petrijevaca. Uvjeren sam da nam je to dragocjeno iskustvo i da ćemo nastojati učiniti ga tradicijom. Hvala svima koji su pripremili i donijeli  okrjepu za zajedničko druženje.

 

Potvrda i prisega članova župnih vijeća

Nakon potvrde novih sastava župnih vijeća, vijećnici su dužni pred svima izgovoriti prisegu, što će i učiniti slijedeće nedjelje 3. travnja.

 

DUHOVNA OBNOVA

Pozivam uistinu sve župljane koji žele snažniju pripravu za Uskrs da ovaj tjedan dođu na korizmenu duhovnu obnova u župnoj crkvi u Petrijevcima od četvrtka 31. ožujka do subote 2. travnja. Program je na plakatima. Pozovimo i potaknimo i druge da zajedno s nama dođu moliti i doživjeti Isusa.

 

VELIKA USKRSNA ISPOVIJED

U pripravi za Uskrs i u sklopu duhovne obnove, u subotu 2. travnja biti će i velika uskrsna ispovijed u Petrijevcima: prijepodne od 9.30 do 11.30 i poslijepodne od 15.00 do 17.30 nakon čega će biti završni program duhovne obnove. Biti će više svećenika na raspolaganju. Dođimo se pripraviti na svetkovanje Uskrsa. Ispovijed u Satnici biti će u ponedjeljak 4. travnja od 10.00 do 11.00 i od 16.00 do 17.30 sati.  

 

Uskrsna ispovijed bolesnika

Tijekom korizme pohoditi ću i ispovijedati bolesnike koji ne mogu doći u crkvu na ispovijed. Ukoliko ima starijih i bolesnih koji su onemoćali molim da se javi.

 

Križni put za mlade

Polazak mladih na nadbiskupijski križni put je u subotu 2. travnja. Javiti ću naknadno termin polaska kad se uskladi prijevoz na razini dekanata. Iz naše župe na križnom putu sudjeluje za sada šestero mladih.

 

Caritas za Ukrajinu

Zahvaljujem svima koji su velikodušno donijeli svoj dar za karitativnu pomoć izbjeglicama. Sve prikupljeno odnijet ćemo u Caritas. Hvala svima