KRIST KRALJ

Blagdani kroz tjedan

Ponedjeljak, 21.11. – Prikazanje BDM
Utorak, 22.11. – Sv. Cecilija
Četvrtak, 24.11. – Sv. Andrija Dung-Lac
Petak, 25.11. – Sv. Katarina
Nedjelja, 27.11. – PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

Raspored svetih misa

Svete mise: ponedjeljak, utorak i četvrtak u 18.00 sati; srijeda u 7.30, petak u 17.00 i subota u 8.00 sati.
U Satnici je misa u petak na blagdan sv. Katarine u 18.00.
Nedjeljne mise: u 8.00 i 11.00 u Petrijevcima i u 9.30 u Satnici.

  

Susreti u župi

Ponedjeljak
Kateheza krizmanika u 20.15 sati
Susret misijske zajednice u 18.30 sati            

Srijeda
Molitvena zajednica u 19.30 sati

Četvrtak
Euharistijsko klanjanje nakon mise

Subota
Kateheza prvopričesnika u 10.00 sati
Proba dječjeg zbora i paljenje svijeće u 17.00 sati

 

Biblijski duhovni susret

Biblijski duhovni susret Razumljivi Isus. Kako ojačati svoju vjeru da ona ima smisla? održat će se u Župi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu, u ponedjeljak, 21. studenoga 2022. s početkom u 19.15 sati. Voditelj susreta je vlč. dr. sc. Ivan Benaković, prof. biblijske teologije na KBF u Đakovu. Susret je na dekanatskoj razini za sve vjernike željne razumijevanja Biblije bez obzira na prethodno znanje. Ovo je prvi u nizu susreta na dekanatskoj razini u želji da u dekanatu i u župama zaživi biblijski pastoral. Preporučujemo svima koji žele poći.

 

Župna kateheza

Potičem prvopričesnike i krizmanike na redovitost pohađanja nedjeljne mise i župne kateheze. Župna kateheza nastavlja se i u  došašću, jer će djeca osnovne škole pripremati program za Božić.  Ovoga tjedna kateheza je redovito za krizmanike u ponedjeljak u 20.15 sati a za prvopričesnike u subotu u 10.00 sati.

 

Blagdan sv. Katarine

U Satnici je ovoga tjedna crkveni god, blagdan Svete Katarine mučenice u petak 25. studenoga. Sveta misa biti će u 18.00 sati. 

 

Došašće u župi

Slijedeće nedjelje započinje Došašće, sveto vrijeme priprave za Božić. Vjerujem da ćemo se nastojati duhovno obogatiti. Došašće planiramo u župi kroz duhovne i karitativne sadržaje:

ZORNICE – Svete mise zornice biti će u 7:00 sati u župnoj crkvi. Pozivam djecu i odrasle župljane na sudjelovanje u misama zornicama. Ove godine očekujem veći odaziv djece. Oni će svako jutro dobiti naljepnicu jednog sveca ili svetice u svoj adventski kalendar i tako se pripremati za Božić. Na kraju zornica nagradit ćemo djecu koja su bila revna na svim zornicama. Nakon zornica kao i svake godine biti će prilika za okrjepu u dvorani.

‘KOŠARA SV. NIKOLE’ – kroz Došašće možemo donijeti nešto od namirnica u ‘Košaru sv. Nikole’ kako bismo pohodili siromašnije župljane s paketima živežnih namirnica.

MISIJE – vrijedna misijska zajednica ponuditi će svoje božićne rukotvorine kao i božićnu pšenicu nedjeljama nakon misa.

Bilo nam blagoslovljeno vrijeme iščekivanja Gospodinova dolaska!

 

Ispovijed bolesnika kroz Došašće

U Došašću planiram pohoditi bolesnike i ispovijedati ih za Božić u njihovom domu. Stoga molim sve koji imaju starije i bolesne članove obitelji da ih prijave za ispovijed. One koje sam redovito pohađao nije potrebno prijavljivati, osim ako netko od njih nije u kući u kojoj je bio.

 

Odlazak na ‘Advent u Zagrebu’

U subotu 3. prosinca planiramo odlazak na ‘Advent u Zagrebu’. Cijena prijevoza je 130 kuna. Za sada je mali broj prijavljen, stoga molim one koji bi htjeli ići da se prijave ovih dana da znamo hoćemo li uspjeti ići ili ćemo otkazati.

 

Pohod biskupa iz Tanzanije

U sklopu posjeta našoj Nadbiskupiji našu će župu pohoditi biskup Prosper Balthazar Lyimo iz biskupije Arusha u Tanzaniji. U našu će župu doći u petak 9. prosinca poslijepodne i navečer se susresti s misijskom zajednicom kao i župljanima koji žele saznati o životu i djelovanju njegove biskupije. Sutradan, u subotu 10. prosinca on će predvoditi misu zornicu u našoj crkvi. Tom prilikom uručit ćemo mu i prigodan misijski dar prikupljen od prodaje rukotvorina i u košari koja će u danima uoči njegova pohoda biti u crkvi.

 

Godišnji dar za uzdržavanje župe – lukno

Zahvaljujem župljanima koji su donijeli svoj godišnji obiteljski dar za uzdržavanje župe – lukno i zvonarinu. Može se uplatiti i na račun župe: Primatelj: Župa sv. Petra, ap., Petrijevci. Opis plaćanja: Ime i prezime, Lukno za 2022. g. Broj računa u PBZ banci je: HR0423400091110115687   

Potičem sve koji nisu donijeli lukno za tekuću godinu da to učine do kraja godine. Hvala svima koji imaju osjećaj za taj segment života župe.

 

Pregledi preko Caritasa

Ukoliko je još nekome potreban hitni pregled/snimak iz kardiologije i radiologije može to učiniti preko župe i Caritasa do kraja godine.