PETA NEDJELJA KROZ GODINU

Blagdani kroz tjedan

Četvrtak, 9.2. – Sv. Skolastika
Petak, 10.2. – Bl. Alojzije Stepinac
Subota, 11.2. – Gospa Lurdska
Nedjelja, 12.2. – Šesta nedjelja kroz godinu

 

Raspored svetih misa

Svete mise kroz tjedan u Satnici u 17.00 sati.
Svete mise kroz tjedan u Petrijevcima u 18.00 sati.
Nedjeljne mise u Petrijevcima u 8.00 i 11.00 i u Satnici u 9.30.

  

Susreti u župi

Ponedjeljak
– Župna kateheza za krizmanike u 20.15 sati

Utorak
Susret misijske zajednice nakon mise

Srijeda
– Župna kateheza: 1., 2. i 4. r. u 10.00; 5. i 6. r. u 16.00;  7. i 8. r. u 17.00 sati
Proba dječjeg zbora u 18.30 i susret njihovih roditelja u 19.00
– Molitvena zajednica u 19.30 sati

Četvrtak
Euharistijsko klanjanje nakon mise u Petrijevcima

Subota
Kateheza prvopričesnika u 10.00 sati
– Svete mise s bolesničkim pomazanjem u 17.00 i 18.00 sati

 

Župna kateheza

Za prvopričesnike i krizmanike kateheza je SVAKI TJEDAN prema rasporedu. Za djecu ostalih razreda kateheza je SVAKI DRUGI TJEDAN. Pozivam djecu da se odazovu, a roditelje da ih potaknu kako bi snažnije živjeli vjeru koju smo im predali na krštenju. Raspored kateheze u ovome tjednu je slijedeći:

Razred Dan kateheze Datum kateheze Vrijeme kateheze
1., 2. i 4. razred srijeda 8.2. 10.00 sati
prvopričesnici subota 11.2. 10.00 sati
5. i 6. razred srijeda 8.2. 16.00 sati
7. i 8. razred srijeda 8.2. 17.00 sati
krizmanici ponedjeljak 6.2. 20.15 sati

 

Devetnica Gospi Lurdskoj

Devetnicom se pripravljamo za blagdan Gospe Lurdske. Svete mise kroz sve dane devetnice su u obje naše crkve; u Satnici u 17.00 i u Petrijevcima u 18.00 sati kada uz svete mise molimo litanije Gospi Lurdskoj.

 

Blagdan Gospe Lurdske i bolesničko pomazanje

Nakon Devetnice Gospi Lurdskoj koja je u tijeku, u subotu na blagdan Gospe Lurdske na koncu večernjih misa biti će blagoslov bolesnika i mogućnost primanja sakramenta Bolesničkog pomazanja za sve koji su bolesni. Ukoliko možemo dovesti nekoga od bolesnika na Sv. misu učinit ćemo djelo milosrđa.

 

Misijska zajednica

U utorak 7. veljače nakon večernje mise nastavit će s djelovanjem misijska zajednica. Pozivam članove i sve koji žele i mogu sudjelovati da se uključe.

 

Susret roditelja djece iz dječjeg zbora

Voditeljica dječjeg zbora poziva i moli roditelje čija djeca su članovi župnog dječjeg zbora na susret u srijedu 8. veljače u 19.00 sati. Molim roditelje da dođu. Ove godine naša župa je domaćin susreta dječjih zborova ‘Zlatna harfa’.

 

Župno hodočašće

Hodočašće u Sarajevo, Međugorje, Vepric, Sinj, Gospić od 29.4. – 1.5. 2023. dogovoreno je za 2 autobusa hodočasnika. Do danas je prijavljeno 88 hodočasnika. Još je preostalo nekoliko mjesta. Molim one koji planiraju ići da se svakako prijave u narednih nekoliko dana. Ukoliko ima još zainteresiranih nemojmo odgađati prijavu, kako bismo mogli upotpuniti popis hodočasnika.

Ujedno, do slijedeće nedjelje 12. veljače potrebno je uplatiti prvu ratu od 50 . Plaćanje se treba izvršiti u tri rate (veljača, ožujak, travanj). 

Aranžman je na bazi dva polupansiona (večera/noćenje/doručak). Smještaj je dogovoren u Međugorju i još traju pregovori oko smještaja za drugu noć, jer smo prvotno dogovoreni smještaj morali mijenjati zbog većeg odaziva na hodočašće.

Cijena prijevoza i smještaja trebala bi ostati ista koja je i najavljena.

 

Obnova ‘Kalvarije’ i podizanje kipa sv. Petra

Ovoga proljeća planiramo obnoviti ‘Kalvariju’ – križeve pokraj župne crkve u Petrijevcima. Ujedno, ispred crkve želimo na uzdignuto postolje postaviti kip sv. Petra, zaštitnika naše crkve i mjesta te urediti zelenu površinu ispred crkve, čime će se uz obnovljeni centar sela dodatno uresiti i okoliš crkve. Zelenu površinu će urediti Općina, a mi župljani bismo podignuli kip. Stoga unaprijed zahvaljujem svima koji mogu dati svoj materijalni doprinos za obnovu Kalvarije i nabavku kipa. Kameni kip sv. Petra u boji ‘staroga zlata’ naručen je u radionici u Zagrebu i cijena mu je 800 €. Troškove obnove Kalvarije utvrditi ćemo u skoro vrijeme. Hvala svima koji žele i mogu sudjelovati u ovome projektu.