JEDANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 16. LIPNJA 2024.

Blagdani i spomendani kroz tjedan

Petak, 21. lipnja – Sv. Alojzije Gonzaga
Nedjelja, 23. lipnja – Dvanaesta nedjelja kroz godinu

 

Dan župnog zajedništva

Od srca zahvaljujem svima koji su pomogli u ostvarenju našega Dana župnog zajedništva. Vjerujem i nadam se kako će ovaj dan uroditi plodom još većega zajedništva i druženja unutar župe i kako će narednih godina biti u još većem broju i s više sadržaja. Zagovor sv. Petra i sv. Katarine neka bude na tome putu. 

 

Upis svetih misa

U župnom uredu svakoga dana osim nedjelje i ponedjeljka možete doći upisivati svete mise za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca. Velika smo župa i zato imajmo razumijevanja jedni za druge u vidu određenog dana, broja upisanih misa i sl. 

Svete mise u Satnici možete upisati kod zvonarice u sakristiji.  

 

Susret Schönstattske obitelji

Redoviti mjesečni susret članova Schönstattskog pokreta bit će u utorak, 18. lipnja, nakon svete mise u crkvi.

 

Ispovijed školske djece

U utorak, 18. lipnja, pozivam svu školsku djecu na ispovijed na kraju školske godine. Ispovijed će biti u Petrijevcima prijepodne u 9.00 sati i poslijepodne u 17.00 sati. Potaknimo jedni druge i pomirimo se s Bogom na kraju školske i pastoralno – katehetske godine. 

 

Misa zahvalnica za kraj školske godine

Misa zahvalnica za kraj školske i pastoralno – katehetske  godine bit će u nedjelju 23. lipnja u 11.00 sati u Petrijevcima. Na svetu misu pozivam svu školsku djecu, roditelje, sve učitelje, nastavnike i katehete da zajedno zahvalimo Bogu na još jednoj školskoj i pastoralnoj godini. 

 

Promjena visine misnog stipendija

Odlukom HBK i đakovačko – osječkog nadbiskupa i metropolite mons. Đure Hranića mijenja se visina misnoga stipendija. Od 1. srpnja 2024. visina misnog stipendija iznosi 10,00 €. Sveta misa Gregorijana (niz od 30 svetih misa) iznosi 400,00 €. 

 

Euharistijsko klanjanje

Pobožnost euharistijskog klanjanja i ovoga četvrtka nakon mise.  

 

Lukno za 2023. godinu

Jedan dio župljana nije platio lukno za prošlu godinu. Stoga ovim putem pozivam sve koji to nisu učinili, da učine. Na taj način pokazujemo svoju brigu za župnu zajednicu i materijalno uzdržavanje župe (režije, pastoralno djelovanje…).

 

Molitva sv. Alojziju Gonzagi

Darežljivi Bože, Tvojim darom sveti je Alojzije Gonzaga divno spojio nevinost života s kršćanskom pokorom. Nema u nas njegove nevinosti; daj da nasljedujemo njegovu pokoru! Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.