DVANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 23. LIPNJA 2024.

Blagdani i spomendani kroz tjedan

Ponedjeljak, 24. lipnja – Rođenje sv. Ivana Krstitelja
Petak, 28. lipnja – Sv. Irenej
Subota, 29. lipnja – SV. PETAR I PAVAO, APOSTOLI – CRKVENI GOD
Nedjelja, 30. lipnja – Trinaesta nedjelja kroz godinu

 

Proslava crkvenog goda

U subotu, 29. lipnja, naša župna zajednica proslavlja svoj crkveni god, sv. Petra apostola. Sveta misa toga dana bit će jedna, u 10.30 sati koji predslavi mons. Josip Ivešić, generalni vikar Srijemske biskupije. Za crkveni god pripremit ćemo se prigodnom trodnevnom duhovnom pripravom kroz mogućnost za svetu ispovijed, svetom misom s propovijedi i drugim pobožnostima. Detaljan raspored proslave ovogodišnjeg Petrova možete pročitati u župnom listiću i na oglasnim pločama. Za našu župu ovo je ZAPOVIJEDANA SVETKOVINA, stoga bez opravdanoga razloga nedolazak na svetu misu spada u teški grijeh. 


Promjena visine misnog stipendija

Odlukom HBK i đakovačko – osječkog nadbiskupa i metropolite mons. Đure Hranića mijenja se visina misnoga stipendija. Od 1. srpnja 2024. visina misnog stipendija iznosi 10,00 €. Sveta misa Gregorijana (niz od 30 svetih misa) iznosi 400,00 €. 


Radno vrijeme župnog ureda

Kako bismo na najjednostavniji način uspostavili suradnju u vidu župne administracije od 1. srpnja 2024. župni ured će imati svoje radno vrijeme. U radno vrijeme moći ćete doći uplatiti lukno, upisivati svete mise, potražiti različite potvrde i sl. Nastojmo poštovati radno vrijeme i ne dolaziti izvan radnoga vremena (nakon svete mise i sl.!) za ovakvu suradnju. Vrijeme izvan radnoga vremena bit će vrijeme za župnikovu pripravu za svetu misu, kateheze, sprovode, osobne razgovore, odlaske na različite susrete…Hvala od srca svima na razumijevanju i budućoj suradnji. Radno vrijeme imamo u župnom listiću, na ulazu u župni ured i na oglasnim pločama. 


Sveta misa ponedjeljkom

Od 1. srpnja 2024. svete mise ponedjeljkom tijekom srpnja i kolovoza bit će u 8.00 sati. 


Nacionalno hodočašće u Rim – najava 

2025. godina je jubilarna godina u Katoličkoj Crkvi (svaka 25 godina), te su u toj godini svi vjernici pozvani hodočastiti u Rim i moliti nad grobovima apostolskih prvaka Petra i Pavla. Nacionalno hodočašće našega naroda bit će od 5. – 12. listopada 2025. Računajmo si već sada kako ćemo kao župna zajednica poći na ovo hodočašće koje će ujedno biti i naše godišnje župno hodočašće.  

 

Euharistijsko klanjanje

Pobožnost euharistijskog klanjanja i ovoga četvrtka nakon mise.  

 

Ti si Petar – Stijena i na toj  stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.”
(Mt 16, 18)