TRINAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 30. LIPNJA 2024.

Blagdani i spomendani kroz tjedan

Srijeda, 3. srpnja – Sv. Toma, apostol
Petak, 5. srpnja – Sv. Ćiril i Metoda, sl. apostoli
Nedjelja, 7. srpnja – Četrnaesta nedjelja kroz godinu

 

Blagoslov vozača i automobila

Danas nakon svih svetih misa imat ćemo zajednički i pojedinačni blagoslov vozača i automobila. Kao uspomenu svatko će dobiti prigodnu sličicu s likom sv. Petra kao vidljivu uspomenu i podsjetnik na Božju zaštitu na putu. 

 

Proslava crkvenog goda – zahvala 

Ovim putem zahvaljujem svima koji su se uključili u ovogodišnju proslavu našega crkvenog goda – sv. Petra apostola. Svatko je na svoj način pomogao i pokazao svoju ljubav prema župnoj zajednici. Neka nas i dalje naš zaštitnik, sv. Petar, zagovara kod Boga.  

 

Radno vrijeme župnog ureda

Kako bismo na najjednostavniji način uspostavili suradnju u vidu župne administracije od ponedjeljka, 1. srpnja 2024. župni ured će imati svoje radno vrijeme. U radno vrijeme moći ćete doći uplatiti lukno, upisivati svete mise, potražiti različite potvrde i sl. Nastojmo poštovati radno vrijeme i ne dolaziti izvan radnoga vremena (nakon svete mise i sl.!) za ovakvu suradnju. Vrijeme izvan radnoga vremena bit će vrijeme za župnikovu pripravu za svetu misu, kateheze, sprovode, osobne razgovore, odlaske na različite susrete…Hvala od srca svima na razumijevanju i budućoj suradnji. Radno vrijeme imamo u župnom listiću, na ulazu u župni ured i na oglasnim pločama. 

 

Sveta misa ponedjeljkom

Od 1. srpnja 2024. svete mise ponedjeljkom tijekom bit će u 8.00 sati. 

 

Prvopričesničke haljinice

Molim sve koji još nisu da tijekom ovoga tjedna vrate prvopričesničke haljinice. Hvala unaprijed.

 

Euharistijsko klanjanje

Pobožnosti euharistijskog klanjanja neće biti do jeseni. 

 

Nova rasvjeta u crkvi

Ovih dana u našoj župnoj crkvi postavljena je nova rasvjeta kod kipova Srca Isusova i Srca Marijina, na pokrajnjim oltarima, oltarnom prostoru, kao i na stepeništu prema koru. Nova rasvjeta, kao i svi radovi u župnoj i filijalnoj crkvi, župnoj kući i pastoralnom centru financiraju se od vašega dara za crkvu. Stoga ovim putem svima hvala, a ostale potičem.

 

Nacionalno hodočašće u Rim – najava 

2025. godina je jubilarna godina u Katoličkoj Crkvi (svaka 25 godina), te su u toj godini svi vjernici pozvani hodočastiti u Rim i moliti nad grobovima apostolskih prvaka Petra i Pavla. Nacionalno hodočašće našega naroda bit će od 5. – 12. listopada 2025. Računajmo si već sada kako ćemo kao župna zajednica poći na ovo hodočašće koje će ujedno biti i naše godišnje župno hodočašće. 

 

Lukno

Jedan dio župljana nije platio lukno za prošlu godinu. Stoga ovim putem pozivam sve koji to nisu učinili, da učine. Na taj način pokazujemo svoju brigu za župnu zajednicu i materijalno uzdržavanje župe (režije, pastoralno djelovanje…). Već sada može se doći uplatiti lukno i za ovu godinu. 

 

Godišnji odmori

Svi vi koji odlazite na godišnji odmor u domovinu ili diljem svijeta želim sretan i blagoslovljen put, kao i zasluženi odmor. Neka Vas sve prati Božji blagoslov i zagovor naših zaštitnika, sv. Petra i sv. Katarine. Ne zaboravimo na svetu misu na godišnjem odmoru. 

 

Molitva vozača i putnika

Svemogući vječni Bože, usliši naše molitve i daj nam sretan put i mirno vrijeme te nas očuvaj od svake pogibelji i nesreće. Neka nas po našem putu prate tvoji sveti anđeli, da mirno i sigurno dospijemo kamo idemo i da se, nakon sretno obavljenog posla, radosno vratimo svome domu. Amen. Oče naš…

Sveti Anđeli čuvati, molite za nas i čuvajte nas!

Sveti Nikola, zaštitniče putnika, moli za nas!

Sveti Kristofore, Sv. Petre i sv. Katarino, molite za nas!