ČETRNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 7. SRPNJA 2024.

Blagdani i spomendani kroz tjedan

Četvrtak, 11. srpnja – Sv. Benedikt, opat
Subota, 13. srpnja – Majka Božja Bistrička
Nedjelja, 14. srpnja – Petnaesta nedjelja kroz godinu

 

Žetvene svečanosti

U nedjelju, 14. srpnja, u sklopu manifestacije: „30. Petrijevačke žetvene svečanosti“ u 11.00 sati u župnoj crkvi slavit ćemo misu zahvale za sve plodove zemlje. Pozivam na ovu misu sve sudionike i organizatore Žetvenih svečanosti, kao i sve župljane. 

 

Sveta misa ponedjeljkom

Od 1. srpnja 2024. svete mise ponedjeljkom su u 8.00 sati. 

 

Prvopričesničke haljinice

Molim sve koji još nisu da tijekom ovoga tjedna vrate prvopričesničke haljinice. Hvala unaprijed.

 

Novi komarnici

Ovih dana na sakristiju župne crkve, te na sve prozore crkve u Satnici postavljeni su komarnici kao dodatna zaštita. Svi radovi u župnoj i filijalnoj crkvi, župnoj kući i pastoralnom centru financiraju se od vašega dara za crkvu. Stoga ovim putem svima hvala, a ostale potičem.

 

Franjevački hod 2024. 

Svake godine oko stotinu članova Franjevačke mladeži (FRAMA) pješače stotinjak kilometara krajem srpnja i početkom kolovoza. Ove godine hodočaste rutom  Osijek – Našice. Prva postaja s odmorom i spavanjem je u našoj župi. Kao domaćini pozvani smo im osigurati smještaj i prehranu. Njihov dolazak previđen je u petak 26. srpnja oko 12.00 sati. Slijedi smještaj u dvoranu i ručak, a dalje imaju svoj program. Sudjeluju s nama na svetoj misi, a potom večera i noćenje. U subotu 27. srpnja u ranim jutarnjim satima odlaze. Općina Petrijevci je osigurala smještaj u školskoj dvorani i ručak. Župa će osigurati večeru, a sve vas dragi župljani pozivam da se organiziramo za doručak (kiflice, slani štapići, bureci…). Točne detalje saznat ćemo uskoro, no sve vas pozivam da toga dana budemo otvoreni i dobri domaćini. 

 

Lukno

Jedan dio župljana nije platio lukno za prošlu godinu. Stoga ovim putem pozivam sve koji to nisu učinili, da učine. Na taj način pokazujemo svoju brigu za župnu zajednicu i materijalno uzdržavanje župe (režije, pastoralno djelovanje…). Već sada može se doći uplatiti lukno i za ovu godinu. 

 

Godišnji odmori

Svi vi koji odlazite na godišnji odmor u domovinu ili diljem svijeta želim sretan i blagoslovljen put, kao i zasluženi odmor. Neka Vas sve prati Božji blagoslov i zagovor naših zaštitnika, sv. Petra i sv. Katarine. Ne zaboravimo na svetu misu na godišnjem odmoru. 

 

Molitva sv. Benediktu

Svemogući vječni Bože, čuj naše molitve koje ti upravljamo potaknuti svetim životom što ga je tvoja milost oblikovala u tvome sluzi Benediktu. Učini nas na zemlji nasljedovateljima njegova uzornog života kako bismo na nebu bili dionici njegove slave. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.